Wedstrijdverslagen JO12-1M

SJO DBF (MO11) – Blijdorp (MO11)  21-1

Vandaag speelden wij (de koploper) tegen Blijdorp (de hekkensluiter). Statistisch gezien moesten we deze wedstrijd kunnen winnen, maar we vertelden de meiden dat we deze tegenstander totaal niet moesten onderschatten. We hopen allemaal zo ontzettend op een kampioenschap, maar daarvoor moeten we toch echt nog twee wedstrijden winnen. Die van vandaag en over twee weken tegen Binnenmaas.
Vandaag begon de wedstrijd om half elf op veld 1. Nog voordat minuut 1 op het scorebord verscheen, stonden we al met 1-0 voor. Direct was duidelijk dat wij de betere partij waren. We gingen volop in de aanval en vergaten soms om over te spelen. Dit mocht de pret niet drukken, want na 8 minuten stonden we al met 7-0 voor. En ja, toen gebeurde er een minuut later iets wat dit seizoen pas twee keer eerder gebeurd was: we kregen een tegendoelpunt. We pakten de draad weer op en gingen verder met scoren/voetballen. Het werd 8-1, 9-1 en doelpunt nummer 10 was een heel bijzondere: dit was het eerste doelpunt van Jennifer tijdens dit seizoen! Het scorebord ging niet verder dan 9, maar wij gingen door. Met een stand van 11-1 gingen we naar de kleedkamer voor ranja en een kleine bespreking. We bespraken dat het leuk zo zijn als iedereen deze wedstrijd zou scoren en uiteindelijk lukte dat ook. Behalve keepster Amy, zij moest het doel blijven verdedigen, want af en toe zette Blijdorp wel een aanval in.
Aan het begin van de tweede helft leek het erop dat we misschien niet zoveel gingen scoren, maar niets was minder waar. De tweede helft scoorden we maar liefst nog 10 keer! We wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 21-1. Goed voor ons doelsaldo!
Natuurlijk waren de meiden van Blijdorp teleurgesteld, maar het was een bijzonder sportieve wedstrijd en dat is zo belangrijk en fijn.
Komend (Paas)weekend zijn we vrij en op 22 april moet het dan gaan gebeuren bij Binnenmaas. Het kampioenschap is heel dichtbij, maar we blijven met beide beentjes op de grond staan en gaan over twee weken onze uiterste best doen om kampioen van seizoen 2016-2017 te worden! Het draaiboek ligt al klaar…

01-04-17: SJO DBF (MO11-1) – Maasdijk (MO11-) 2-0

Vandaag speelden we misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het hele seizoen. Als we zouden winnen van Maasdijk dan zou het kampioenschap steeds dichterbij komen…
De spanning was voelbaar. Wat zou deze voetbaldag brengen?
Het weer zat niet echt mee. Speelden we vorige week nog heerlijk in het zonnetje, nu viel er volop regen. De eerste helft lukte niet alles wat we voor ogen hadden. Regelmatig leden we balverlies en we misten een stukje beleving. We kregen kansen, maar helaas kwamen we niet tot scoren. Misschien vonden we het allemaal gewoon een beetje te spannend. Met een 0-0 ruststand gingen we naar de kleedkamer. We pepten elkaar op, dronken een bekertje ranja en blessures werden behandeld. Na rust zagen we gelukkig weer de acties en het doorzettingsvermogen van dit geweldige meidenteam. De beste kansen waren voor ons. Na ongeveer tien minuten gespeeld te hebben scoorde Mendy de 1-0 na een mooi opgezette aanval. Wat een vreugde en ontlading! We stonden voor, maar we moesten het hoofd koel houden en doorgaan met ons goede spel.
Afgelopen donderdag oefenden we tijdens de training op het nemen van corners. Alyssa is onze specialist in het nemen van corners tijdens de wedstrijd: ze nam de corner en een speelster van Maasdijk maakte een eigen doelpunt. 0-2.
We bleven lekker voetballen tot het laatste fluitsignaal! Weer een wedstrijd gewonnen! Gefeliciteerd meiden!
Het kampioenschap komt steeds meer in zicht en dat is geen 1 april grap!

25-03-17: Excelsior (MO11-2) – SJO DBF (MO11-1)  0-8

Om 14.15 uur verzamelden we op de carpoolplaats i.v.m. onze wedstrijd tegen het tweede team van Excelsior. Om 15.30 uur stond de wedstrijd gepland op Woudestein. We waren toch wel lichtelijk gespannen, gezien de nare ervaring tijdens onze thuiswedstrijd tegen Excelsior (MO11-1). Al snel werd duidelijk dat dit tweede team een heel leuk en sportief team bleek te zijn met vriendelijke coaches en een goede scheidsrechter.
Gedurende het eerste gedeelte van de wedstrijd waren we erg tam en liep het nog niet echt lekker. Wel waren we veel in balbezit en na een tijdje ging het gelukkig steeds beter lopen. Kansen genoeg, maar veel ballen belandden op de paal, lat, net naast of in de handen van hun goede keepster. Toch scoorden we drie goals in de eerste helft en zo gingen we met een goed gevoel de rust in. Na rust wisselden beide teams van keepster. Amy had tijdens de eerste helft weinig te doen gehad en Luna wilde het gelukkig overnemen van haar. Vanaf het fluitsignaal gingen we er weer volop tegenaan. Alle aspecten van een mooie voetbalwedstrijd kwamen aan bod: overspelen, strijdlust, mooie acties en mooie doelpunten! We scoorden nog vijf keer en zo kwam de eindstand op 0-8. We sloten deze mooie voetbalmiddag af met een gezellig bezoekje aan de Mac.
Met nog vijf wedstrijden te gaan, begint het kampioenschap in zicht te komen, maar we moeten scherp blijven en vooral komende zaterdag onze uiterste best doen tegen onze concurrent Maasdijk. Als we lekker blijven trainen en blijven knokken voor iedere bal en voor elkaar, zou het zo maar kunnen! Trots op dit team!
(Doelpunten: Kim 3x, Alyssa 2x, Britt 2x en Mendy 1x)

11-03-17: VDL (MO11-2) – SJO DBF (MO11-1) 1-5

We moesten vroeg uit bed op deze zaterdagmorgen. Om 07.45 uur verzamelden we bij Hetty’s, zodat we vroeg op reis konden richting Maassluis. Het eerste team van VDL (MO11-1) was vrij, dus we konden verwachten dat er misschien enkele meisjes van dat team mee zouden spelen. Om 09.00 uur begon de wedstrijd en we waren gelukkig al best goed wakker. We waren veel in balbezit, maar het duurde even voordat we onze kansen om gingen zetten in doelpunten. VDL scoorde als eerste, maar gelukkig wel in eigen doel, nadat Alyssa een corner had genomen. Zo kwamen we op 0-1. Hierna ging het steeds beter lopen en uiteindelijk was de stand 0-4 tijdens de rust. We gingen niet terug naar de kleedkamer en dronken ranja op het veld. De tweede helft was heel leuk om naar te kijken. We zagen weer veel strijdlust en ook bijzonder mooie aanvallen en er werd prima verdedigd. Er werd echt goed overgespeeld. Op een gegeven moment brak VDL toch een keertje door en kregen we een tegendoelpunt. Gelukkig lieten we hierdoor de koppies niet hangen en scoorden wij ook nog een keer. We wonnen de wedstrijd met 1-5! We blijven koploper in de competitie. Laten we lekker blijven trainen en genieten van het spelletje!

Doelpunten: eigen doelpunt VDL, 2 x Mendy, 1 x Kim en 1 x Britt

’s Avonds gingen we met zijn allen naar de Eredivisiewedstrijd van Excelsior tegen Heerenveen. Wat hebben we met zijn allen een geweldige avond gehad in het stadion. Excelsior probeerde onze eindstand te realiseren, maar uiteindelijk won Excelsior met 4-1 van Heerenveen.

04-03-2017: DVV09 (MO11) – SJO DBF (MO11) 0-8

Vandaag verzamelden we om 08.15 uur op de carpoolplaats voor onze uitwedstrijd tegen DVV. Net voor de wedstrijd voelden Arwin en ik een lichte spanning. DVV staat niet voor niets op de derde plaats en het blijft voor ons een grote uitdaging om koploper te blijven in deze competitie. Direct na de aftrap bleek gelukkig dat wij de betere ploeg waren. DVV miste hun beste speelster en wij hadden absoluut het meeste balbezit. Binnen tien minuten scoorden we twee keer, maar we misten een stukje beleving. Na het tweede doelpunt werd er niet eens gejuicht. Gelukkig ging dat daarna beter en voor rust scoorden we nog een keer. Het was wel duidelijk dat we deze wedstrijd absoluut niet hoefden te verliezen. Met een 0-3 voorsprong gingen we naar de kleedkamer. Na de rust kwamen we veel beter uit de startblokken. Er werd heel erg goed samengespeeld en er werd weer geknokt voor iedere bal. Dit resulteerde in heel wat doelpunten erbij. Laura en Jennifer waren heel dicht bij een doelpunt, maar de bal ging net niet in het doel en wat gun je het deze meiden om ook te scoren. Maar goed, het gaat er eigenlijk niet om wie de doelpunten scoort. Deze resultaten haal je alleen als je met elkaar een hecht team vormt. Als je in de voorhoede staat, scoor je over het algemeen nou eenmaal meer dan een verdediger. Uiteindelijk wonnen we de wedstrijd met 0-8, al telden wij in de kleedkamer 9 doelpunten: 3 x Kim, 3 x Mendy, 2 x Alyssa en 1 x Britt.

25-02-2017 : SJO DBF (MO11) – Excelsior (MO11-1) 1-0

Voorafgaand aan deze wedstrijd was iedereen eigenlijk wel een beetje zenuwachtig. En dan bedoel ik niet alleen de speelsters, maar ook de trainers/leiders, familie en toeschouwers. Excelsior zit nog niet zo lang bij ons in de competitie (met twee teams), maar aan de uitslagen was wel te zien dat ze veel gescoord hadden en nog niet verloren hadden. Maar goed, wij hadden ook nog geen enkele wedstrijd verloren of gelijkgespeeld gedurende deze competitie en daarom heerste er een bepaalde spanning. Amy stond deze wedstrijd wederom op doel en wat doet ze dit goed zeg. Tijdens de vorige wedstrijd had ze echt niets te doen, maar vandaag werd er veel en vooral hard op haar geschoten. Excelsior bleek een team wat al goed op elkaar ingespeeld was en ze speelden heel goed samen. Individueel hadden ze mooie acties en bewegingen in huis. Bij onze meiden zag ik heel veel strijdlust en wat geniet je dan enorm om een hecht team op het veld te zien. Beide ploegen kregen veel kansen, maar tot diep in de eerste helft werden de kansen niet omgezet in een doelpunt. Tot het moment dat wij een corner kregen. Alyssa nam de corner en Britt maakte de 1-0! Wat een vreugde bij iedereen (van SJO DBF). De tegenstander had hier iets meer moeite mee en helaas liep één speelster van Excelsior het veld uit. Omdat de eerste helft bijna gespeeld was, besloot de scheidsrechter af te blazen en gingen we naar de kleedkamer. We bespraken de eerste helft met elkaar en we wisten allemaal dat we deze wedstrijd nog lang niet gewonnen hadden en dat we moesten knokken voor iedere bal en voor elkaar. De tweede helft was misschien nog wel spannender dan de eerste helft. Excelsior kwam veel op onze helft, maar ook wij creëerden kansen. Mendy had de 2-0 op haar schoen, maar helaas kwam de bal tegen de paal en ging uiteindelijk niet het doel in. Excelsior voerde de druk op, maar we hielden stand. Tot frustratie van Excelsior. De sfeer werd grimmiger en tegen het einde van de wedstrijd trapte een speelster van Excelsior na, nadat ze een duel verloor van Luna. Luna werd hard geraakt en terwijl wij gingen kijken hoe Luna er aan toe was, sloeg de vlam in de pan. De scheidrechter floot gelukkig af, want met zoveel boze mensen op het veld, konden we onmogelijk verder voetballen. Gelukkig was de winst voor ons, maar op deze manier viel er niet zoveel te genieten. De meiden liepen nog wel een soort ererondje en na het douchen kwamen we allemaal bij elkaar in de kantine. Enkele mensen van Excelsior kwamen excuses aanbieden en keurden het gedrag van bepaalde mensen ook af. Dit soort gebeurtenissen horen niet thuis op een voetbalveld, maar helaas blijkt dat het nog steeds niet te voorkomen valt.

18-02-2017: SJO DBF (MO11) – Zuidland (MO11)  8-0

Afgelopen dinsdag, na onze training, namen we helaas afscheid van Maren. Problemen met haar enkel, minder zin in voetbal en meer tijd hebben voor haar paard waren de reden dat zij ons per direct ging verlaten. Hierdoor ontstond voor ons een ‘keepersprobleem’. Maren wisselde namelijk altijd af met Kim. Voor de wedstrijd van vandaag tegen Zuidland leverde dat gelukkig geen problemen op. Amy gaf aan dat ze graag de eerste helft wilde gaan keepen en wat had ze er zin in.
Terwijl de aftrap genomen werd was het nog best mistig, maar gelukkig konden we het hele veld wel overzien. Zuidland had fysiek sterke meiden en sommigen waren ook best groot. Daar moeten we soms nog een beetje aan wennen, maar wat gingen we goed van start. Tijdens de hele eerste helft werd er hard gestreden, gevochten voor de bal en speelden we heel goed over. Dit resulteerde in een 4-0 ruststand. We hadden zo goed gespeeld dat Amy tijdens de eerste helft niet één bal gehad heeft. Best uniek. Amy gaf aan dat ze de tweede helft nog wel wilde keepen en Kim vond het prima om lekker te blijven voetballen.
Na rust kwam Zuidland best fanatiek uit de startblokken, maar wij bleven wederom goed ons best doen en maakte het Zuidland lastig door goed te verdedigen en veel in de aanval te zijn. We creëerden heel veel kansen en uiteindelijk maakten we in de tweede helft nog 4 doelpunten. Het was een heerlijke wedstrijd waarin we hebben gestreden als team en een wedstrijd waarin Amy ook in de tweede helft geen enkele bal heeft aangeraakt. We zijn nog steeds koploper in de competitie.
De doelpunten werden gemaakt door Kim (3x), Mendy (2 x), Britt (2x) en Alyssa (1x).

04-02-2017: Kwartfinale Beker: CVV Zwervers MO11-1 – SJO D.B.F. MO11-1 1-0

Deze morgen reisden we af naar Capelle aan den IJssel om daar de kwartfinale voor de beker te spelen. Na het omkleden werden we in de kleedkamer verrast door een nieuwe yell: ‘Banaan, banaan, banaan, we gaan er tegenaan, meloen, meloen, meloen, we worden kampioen!’ Het klonk geweldig en vooral erg hard, omdat het luidkeels gezongen werd. Net voor de wedstrijd werd deze yell nogmaals herhaald. Direct na de aftrap scoorden we al bijna na onze eerste aanval, maar helaas, de bal ging er net niet in. CVV Zwervers bleek een goede ploeg met meiden die fysiek sterk zijn en goed overspelen. Gelukkig konden wij goed weerstand bieden en speelden wij ook goed samen. Soms zakten we een beetje in door even niet mee te verdedigen, stond er opeens een meisje van de tegenstander vrij of vergaten we elkaar te coachen. Dit resulteerde opeens in een tegendoelpunt. Natuurlijk is er dan nog niets aan de hand en hoop je dat we snel een tegendoelpunt scoren. De scheids, niet onze grootste vriend vandaag, floot voor rust en we gingen met een kleine achterstand naar de kleedkamer. We dronken ranja, bespraken met elkaar de eerste helft en gingen vol goede moed terug naar het veld. Voor de aftrap van de tweede helft volgde er weer een groepshug met daarbij de yell. In de tweede helft gingen we er echt volop tegenaan en creëerden we veel kansen. Helaas werden deze kansen niet omgezet in een doelpunt. De meiden vochten als leeuwinnen, maar de tijd tikte steeds verder weg. Wat een spanning langs de kant voor iedereen die meegekomen was naar deze spannende wedstrijd. Terwijl wij nog in de aanval waren, liep de scheids al op zijn horloge te kijken en zocht naar een goed moment om de wedstrijd te beëindigen. Zodra de bal aan de rechterkant van het veld uitgeschoten werd, pakte hij zijn fluitje en toen zat ons bekeravontuur er helaas op. De meiden waren verdrietig en teleurgesteld in de scheidsrechter die soms echt wel heel partijdig floot. Maar goed, als wij onze kansen hadden omgezet in een doelpunt, had de wedstrijd anders gelopen. Na het zien van de tweede helft konden we alleen maar trots zijn op onze meiden. Ze hebben er echt voor gestreden en alles gegeven!. Nu gaan we ons verder concentreren op de competitie met daarbij onze mooie yell: ‘Banaan, banaan, banaan, we gaan er tegenaan, meloen, meloen, meloen, we worden kampioen!’

21-01-2017: Maasdijk MO11-1 – SJO D.B.F. MO11-1 0-1

De avond voorafgaand aan de wedstrijd hoopte eigenlijk iedereen dat het vanwege de kou niet door zou gaan, maar Maasdijk keurde het veld niet af en zo vertrokken we deze zaterdag al vroeg richting Maasdijk. Vorige week hadden we vanwege de kou allemaal erg afgezien, maar gelukkig was iedereen vandaag goed voorbereid op de kou. Direct vanaf het begin werd het duidelijk dat de kou eigenlijk best wel mee viel. Mutsen gingen af en handschoenen gingen uit. Natuurlijk kregen we het warm van het harde werken, maar ook omdat Maasdijk er een echte (en spannende) wedstrijd van maakte. Tijdens de eerste helft hadden we best wat kansen, maar de keepster van Maasdijk wist alle ballen goed tegen te houden. Maasdijk kreeg ook kansen, maar zij kregen de bal niet langs onze verdediging en achter onze keepster Maren. De wedstrijd ging gelijk op en met een 0-0 ruststand gingen we terug naar de kleedkamer om iets te drinken en voor een keeperswissel. Kim ging de tweede helft keepen en Maren ging voetballen. Na de rust was Maasdijk eigenlijk de ploeg met de meeste kansen. Ze kregen veel corners, maar gelukkig wisten ze hieruit niet te scoren. De spanning liep op. Hoe zou dit af gaan lopen? Na een kwartier in de tweede helft ging het bij ons weer beter lopen. Ballen kwamen weer aan, we vochten voor de bal en speelden goed samen. En toen kwam het moment waarvan iedereen helemaal blij werd! Na een geweldige actie van Mendy belandde de bal bij Britt en zij wist de bal achter de keepster te schieten. Jippie! 0-1! Nu was het belangrijk om deze stand vast te houden, maar tot aan het fluitsignaal bleef het ontzettend spannend. Het was een hele leuke wedstrijd tegen een leuke, sportieve en goed spelende tegenstander. De penaltyserie werd dit keer overgeslagen, omdat de volgende wedstrijd op dit kunstgras alweer gepland stond. We gaven iedereen een handje, stonden lekker lang onder de douche en gingen daarna tevreden met 3 punten naar huis!

14-01-2017: Poortugaal MO11-1 – SJO D.B.F. MO11-1 1-3

Een zwaar gevecht tegen de natuurelementen op kunstgras (kou / wind / hagel) en tegen een stugge maar zeer sportieve tegenstander. Gelukkig werden de 3 punten meegenomen naar Flakkee dankzij doelpunten van Britt (2x) en Mendy.

17-12-2016: SJO D.B.F. MO11-1 – SSS MO11-1 3-2

Er zijn van die wedstrijden die je gewoon niet meer gaat vergeten en deze wedstrijd is daar één van! In de kleedkamer hing er voorafgaand aan deze bekerwedstrijd toch wel een beetje spanning in de lucht. SSS kwam op bezoek en deze meiden spelen in de 1e klasse. Wilco had een mooie opstelling gemaakt, al moesten we die een beetje aanpassen, omdat SSS vroeg of we 8 tegen 8 wilden gaan spelen. Jolanda stond naast het doel van Kim om haar te coachen en Wilco en ik stonden langs de lijn om onze meiden aan te moedigen en de wissels te regelen. Direct na de aftrap zagen we een fysiek sterk SSS, maar we lieten ons daar gelukkig niet door van de wijs brengen. Het was echt niet alleen SSS die ons doel wist te bereiken, nee, wij kwamen ook regelmatig op hun helft met mooie aanvallen. We knokten voor iedere bal en als SSS een doelkans kreeg, stond daar Kim die uitstekend werk deed in het doel. Met een tevreden gevoel en een 0-0 ruststand gingen we naar de kleedkamer. Tijdens de rust vertelden we de meiden dat we trots waren op hun strijdlust en harde werken en na de limonade begonnen we aan de tweede helft. In het begin waren we een beetje zoekende en liep het eventjes iets minder. Na een ongelukkige bal van ons kwam SSS aan de bal en scoorden zij de 0-1. Gezamenlijk baalden we hier even van, maar gelukkig lieten we de koppies niet hangen. Niet veel later scoorde SSS weer: 0-2. Dat was ontzettend jammer, maar hierna borrelde het teamgevoel, vechtlust, plezier en goed voetbal weer naar boven. Na een goed opgezette aanval zette Alyssa de bal werkelijk prachtig voor en Britt schoot keihard in het doel. 1-2! Het hele team vierde dit uitbundig, zelfs met de nodige tranen. Gelukkig had ook ik een zakdoek in mijn zak. Wat er daarna gebeurde was te mooi om waar te zijn. Mendy scoorde een geweldig doelpunt en opeens stonden we gelijk: 2-2! Terugkomen van een 0-2 achterstand naar 2-2. Wat een prestatie. Dit was nog niet alles. De meiden vochten als leeuwen en het werd alsmaar spannender. We kwamen steeds vaker bij het doel van SSS en daar was Britt met de 3-2! Wat een ontlading! Iedereen langs de kant voelde de spanning en wat duren de laatste minuten tot aan het laatste fluitsignaal dan ontzettend lang. De scheidsrechter trok er 5 minuten extra bij vanwege blessuretijd, maar het leek wel uren. En ja hoor: daar was het laatste fluitsignaal! Wat een vreugde! Van 0-2 de wedstrijd ombuigen naar 3-2, daar kan je alleen maar ontzettend trots op zijn. Dinsdag nog één keertje trainen en dan is het winterstop. De 1e helft van het seizoen is gewoon fantastisch verlopen, 10 meiden: 1 geweldig team!

10-12-2016: SJO D.B.F. MO11-1 – DVV09 MO11-1 1-0

Vandaag stond de wedstrijd tegen DVV09 op het programma. Niet zomaar een wedstrijd, nee, bij winst zouden we koploper in onze competitie zijn. Direct na de aftrap bleek dat dit een andere wedstrijd zou worden dan onze voorafgaande wedstrijden tijdens deze competitie. We kregen te maken met veel tegenstand en een keepster die haar doel uitstekend verdedigde. In het begin wisten we even niet zo goed hoe we hiermee om moesten gaan. Toch lieten we ons hierdoor niet uit het veld slaan en probeerden we tot scoren te komen. Dit viel niet mee, maar Mendy wist ons gelukkig naar een 1-0 voorsprong te schieten. DVV09 kwam regelmatig op onze helft, maar wij wisten deze aanvallen te stoppen en zo gingen we met een 1-0 voorsprong de rust in. Tijdens de rust bespraken we met elkaar wat er goed ging en wat er beter zou kunnen. Vooral bij balverlies moesten we gaan proberen de bal weer te veroveren en ons koppie vooral niet te laten hangen. Na rust bleek dat we lekker fel waren en kregen we, na mooi samenspel, de nodige kansen. Helaas resulteerde dit niet in een doelpunt en zo werd het alsmaar spannender. DVV09 kwam best vaak in ons doelgebied, maar gelukkig wisten zij niet te scoren. Toen uiteindelijk het laatste fluitsignaal klonk, waren we allemaal ontzettend blij! Nirvana was vandaag wederom onze scheidsrechter en wat fluit zij onze wedstrijden op een goede, eerlijke en leerzame manier. Regelmatig werd er niet goed ingegooid, terwijl we daar toch veel op trainen. Nirvana floot voor iedere foute inworp en vertelde dan hoe het wel moest. Nu maar hopen dat Nirvana onze wedstrijden na de winterstop ook wil en kan fluiten. Volgende week hebben we nog een beker- of competitiewedstrijd. Tot aan de winterstop trainen we nog drie keer en daarna gaan we genieten van de feestdagen en kerstvakantie. We hebben een ontzettend leuk team. Iedere keer een hoge trainingsopkomst en supergoede resultaten tijdens de wedstrijden. Een team om ontzettend trots op te zijn!

03-12-2016: Zuidland MO11-1 – SJO D.B.F. MO11-1 0-6

Vandaag stond het uitduel tegen Zuidland op het programma…….voor sommige ouders was het een reisje naar het einde van de wereld. Op papier leek het een makkelijke wedstrijd te worden, de nr. 2 tegen de nr. 7, echter op deze koude ochtend viel het nog allemaal niet mee. Maren (geblesseerd), Amy en Laura (ziek) waren er niet bij, maar we konden rekenen op Imara van JO9-2. Het initiatief lag wel bij D.B.F. echter de lange en fysieke meiden van Zuidland waren een taaie dobber voor de aanvallende impulsen van D.B.F.. Ook kwam Zuidland een paar keer goed voor het doel van D.B.F., echter gelegenheidskeepster Luna redde een aantal maal goed met haar voet en daarnaast voorkwamen de verdedigers Kim en Jeslyn een doelpunt van Zuidland. Gelukkig was Alyssa vandaag zeer goed in vorm en na een lange rush en 2 afstandsschoten bepaalde zij met een zuivere hattrick de 0-3 ruststand. Ook waren er nog wat kansen voor Mendy en Britt maar de ballen vlogen langs de verkeerde kant van de paal. In de rust erop gehamerd dat voetballen niet alleen uit aanvallen bestaat, maar ook uit verdedigen. We gingen met Mendy als nieuwe keepster de 2e helft in. De ouders waren nog onderweg vanuit de warme kantine of de 0-4 stond al op het scorebord. Kim kon, na een sprint vanaf het middenveld, aanleggen en het halfgeblokkeerde schot ging net over de doellijn. De keepster van Zuidland bracht de bal echter opnieuw in het spel, maar door een sportieve ouder van Zuidland werd de prima leidende en piepjonge scheidsrechter erop gewezen dat het een doelpunt was. Klasse!! De 2e helft speelde zich veel op het middenveld af waar Jennifer en Imara lekker bezig waren om Zuidland het moeilijk te maken. Jennifer wist een bal af te pakken en gaf de bal goed mee aan Britt die goed voorgaf op Alyssa die uiteindelijk beheerst scoorde. Zuidland kwam nog een paar x goed door, maar de schoten werden gepakt door Mendy en / of Luna of Jeslyn konden op tijd de bal wegwerken. Het slotakoord was wederom voor Alyssa die met een solo (na goed meegeven van Imara) de 0-6 liet aantekenen. Britt kreeg nog een goede kans op 0-7, maar oog in oog met de doelvrouw schoot ze over de bal heen. Na een moeizame wedstrijd dus gelukkig toch de 3 punten meegenomen en ook de versgebakken stroopwafels lieten zich uitstekend smaken…………. Volgende week staat de topper tegen DVV09 MO11-1 op het programma; als we deze winnen dan zijn we winterkampioen, maar dan zullen we wel als 1 team moeten voetballen en niet alleen denken aan het maken van doelpunten.