Wedstrijdverslagen JO9-1

21-10-17:  D.V.V. ‘09 – DBF JO9-1 (voor de beker)

Om 09:00 uur ‘s ochtends staan beide teams klaar voor een sportieve wedstrijd. Uit de statistieken is al te zien dat dit geen makkelijke gaat worden.

Toch hebben de DBF-ers er alle vertrouwen in, want ze zitten naar eigen zegen vandaag goed in hun vel. Aan optimisme en fanatisme dus geen gebrek!

Gelijk na aftrap laat D.V.V. echter gelijk zien dat ze toch echt wel een sterke tegenstander zijn voor onze jongens en meisjes en maken de 1-0 en nog geen 2 minuten later is daar ook de 2-0.

Weer vrij snel erna moet er weer flink verdedigd worden, maar Thijmen weet de bal goed te weren, waarna Miryanne de bal netjes langs de lijn bij Milan krijgt die de bal met een mooie harde poeier richting doel van D.V.V schiet. Helaas staat daar hun keeper die de bal netjes uit het doel weet te weren en we gelijk weer in de verdediging moeten. Er wordt hard gesjouwd en de bal gaat wat heen en weer, maar dan toch komt daar de 3-0 achterstand.

DBF laat zich niet kisten en weet 2 mooie aanvallen te creëren. Deze worden jammer genoeg onderschept door onze tegenstander, maar 3x is scheepsrecht. Milan neemt de bal uit met een klein tikkie naar voren om hem goed voor z’n voet te leggen en schiet hem daarna met een mooie krul in het doel. Yes! 3-1 er komt weer hoop, maar die wordt gelijk weer de grond ingedrukt.

Namelijk terwijl ik aantekeningen maak herpakt D.V.V. zich en scoort de 4-1…

Met deze score en minimaal 6 reddingen van onze keeper en zijn verdediging Seppe, Miryanne en middenvelder Luc.

Het spel wordt hervat.  Mila, Kyano en ook een Toby zijn heerlijk aan het voetballen, op het middenveld en  in de voorhoede en weten de bal zo een paar x weer over de middellijn te werken en dicht bij het doel te komen. Helaas lukt het niet om te scoren en moet de verdediging vervolgens weer flink aan de bak. Michel staat weer goed zijn mannetje en ook Sanne die nog maar pas op voetballen zit weet de bal een paar x goed af te pakken, maar daar is dan toch weer een doelpunt tegen. De bal kaatst via binnenkant van de 2e paal ons doel in … 5-1.

Nog altijd laten onze kanjers hun koppies niet hangen en weten ons te vermaken met een prachtig driehoekje die helaas gelijk werd afgestraft met een 6-1 en uiteindelijk gaan we de rust in met een 7-1 achterstand.

De tweede helft laat D.V.V zien hoe belangrijk ook zij het vinden dat iedereen de kans krijgt om te voetballen en spelen we 8 tegen 6. Deze verdeling helpt DBF een beetje en  Kyano weet dan zijn kans te pakken en scoort de 7-2. Ondanks dat wij nu in de meerderheid zijn is onze tegenstander toch nog altijd de sterkere partij en scoort nog een 9-2 die we eerst in Thijmen zijn handschoenen horen kletsen, een 10-2 in de kruising en een 11-2 door een eigen doelpunt van onze kant.

Erg jammer, maar dit kan de beste overkomen! Zo hebben dit seizoen een Adil Auassar van Roda JC, Sherel Floranus van Sparta Rotterdam en Remko Pasveer, de keeper van Vitesse ook alle 3 al een eigen doelpunt op hun naam staan.

Met een eindstand van 11-2 gaan we enthousiast van start aan de penalty’s.

Seppe gaat als eerst. Hij gaat voor het hoekje, maar raakt nog net de paal.

Als 2e van DBF is Milan aan de beurt hij schiet de bal in een mooie harde boog, maar toch ook naast.

Dan volgt Michel, die normaal de bal goed weet te raken maar dit x de bal toch ook niet de bal in het doel weet te krijgen.

Kyano heeft blijkbaar nog genoeg energie over en schiet de bal zonder twijfel in het net.

Sanne krijgt vervolgens ondanks haar prachtige lange aanloop nog niet genoeg kracht in haar schot en krijgt hem er helaas niet in.

Ook Myrjanne krijgt hem niet in het net, maar in de handen van de keep.

Mila komt en schiet de bal netjes in het hoekje.

Luuk doet een goede poging, maar ook deze wordt gepakt door de doelman.

Als laatste mag onze eigen keeper een penalty nemen en schiet de bal met een mooie boog over de keeper heen in het doel.

De wedstrijd is afgelopen en de kids lopen gauw met opgeheven hoofd naar de kleedkamer voor een lekker warme douche.

 

 

29-04-2017 :       DBF – Nieuwenhoorn

Schoolvakantie en blessure, gelukkig konden we door wat hulp van leeftijdgenootjes de wedstrijd toch door laten gaan. Bedankt jongens!

Het was een vrij spannende wedstrijd.

Seppe begon lekker, met een mooie bal vanuit de achterhoede naar voren, waarna Matthijs een voorzet wist te maken op een Mila die helaas mist.

De kansen zijn er…, zo kwam Wes voor het doel en gaf de bal een harde trap op het doel, maar de keeper wist deze heel mooi te pakken.

Ook Nieuwenhoorn was lekker aan het voetballen en wist wel te scoren en zo gingen we met een 0-1 achter de rust in.

De tweede helft blijkt Nieuwenhoorn meer energie over te hebben als DBF, waardoor Miryanne en Mark het achterin duidelijk drukker krijgen. Ook Kyano komt net als andere teamgenootjes de achterhoede wat extra helpen en schiet de bal vanaf achter strak op Mila die met de bal aan haar voet naar voren sprint en vervolgens nog een schot op het doel weet te geven welke jammer genoeg weer in de handen van de keeper valt.

Nieuwenhoorn kwam meerdere keren dicht bij het doel, maar gelukkig hadden we Mark die onder andere een hard schot van een vrije spits van Nieuwenhoorn wist te onderscheppen en zo dus een en meerdere  tegendoelpunt(en) voorkwam.

Ook Toby liet zich meerdere malen op het middenveld van zijn beste kant zien en vormde zo een mooie schakel tussen de voorhoede en achterhoede.

Het gehele team werkte keihard om er zelf ook nog 1 te scoren, wat helaas niet lukte.

Zo eindigde dan de allerlaatste wedstrijd van seizoen 2016/2017 met een 0-1 verlies, maar kijken we terug op een gezellig voetbal seizoen voor de kids en ook voor de ouders.

Als afsluiters van het seizoen hebben we op:

Zaterdag 13 Mei nog een ochtendje voetbal op FIOS terrein, ouders JO9 tegen de kinderen van JO9 .

Op donderdag 25 mei (hemelvaartsdag) nog teamuitje om na de zomervakantie weer in nieuwe formaties terug te keren op de velden van Den Bommel en Fios.

 

22-04-2017 :   SSS – DBF

Weer mochten we deze ochtend op tijd ons bed uit.

Gelukkig hoefden we nu niet zo ver en waren we zo na een paar bijzondere manoeuvres in Klaaswaal.
Aanvang wedstrijd 08:45 uur.

DBF begon gelijk al goed in de aanval en Luc kreeg in de eerste 5 minuten al een voorzet. Hij kreeg de bal helaas niet goed op zijn slof, waarna de keepster van SSS de bal heel goed van het veld raapte. Heel het team zet vervolgens weer zijn/haar beste beentje voor en tikt de bal lekker naar elkaar over en weer. Luc krijgt nu de kans om zelf een voorzet te geven en doet dit netjes op Kyano, die vervolgens een hele mooi draai om zijn as maakt en dan toch ook jammer genoeg net weer mist.

Aan de kant worden we enthousiast, want als ze zo doorgaan zouden we wel eens kunnen scoren en zelfs met 3 punten op zak naar huis kunnen.
Deze hoop werd al snel nog opgevoerd, toen Mila om 08:54 op de klok met een soort van lopje de 0-1 scoorde voor DBF!  De trend was gezet en om 08:55 kon de bal weer al naar de middenstip nadat Luc de bal uit het kluitjesvoetbal wist te vissen en de bal met een recht schot het doel in schoot, YES 0-2!

O jee, daar komt SSS in de aanval, maar Imara weet de bal goed te onderscheppen en brengt de bal gelijk weer terug op de helft van de tegenpartij. Naomi die als een opkomende ster loopt te voetballen geeft de bal voor op onze spits Mila die de bal weer netjes in het netje schiet.
Wauw, 08:59 op de klok en we kunnen de 0-3 al sms-en naar onze trainer/leider Eric die in het buitenland op voetbaltrainingskamp zit.

Nog druk hierover napratend zien we vanaf het bankje Toby, die de laatste weken vaak in ons doel heeft gestaan ineens ook richting doel van SSS gaan. Thijmen loopt netjes mee en biedt zich aan, ontvangt de bal en schiet….. tegen de benen van de keep. Thijmen blijft alert en vangt de terugkaatsende bal weer op en scoort als nog in de rebound.

09:01 uur en de stand is 0-4 met nog enkele minuten te gaan tot rust.

Seppe, die de eerste helft op doel staat mag nu om niet te koud en te verveeld te worden van de leiders Dirk Jan en René wel wat verder uit zijn doel. Vanuit het veld en vanaf de kant is niet iedereen zeker van dit besluit en wordt naar Seppe van allerlei kanten geroepen dat hij niet te ver naar voren moet, maar onze keep vindt het geweldig en gaat met een big smile van voor naar achter met een luisterend oor naar René die hem hierbij luid en duidelijk aanstuurt en weet zo tot rust netjes de 0 te houden.

De tweede helft zal Toby weer in het doel plaats nemen, of nee toch niet! Het is Seppe die toch ook nu weer in het gele keeperspak en met handschoenen aan het veld betreed.

Ook nu mag hij weer mee naar voren, mits DBFF de wedstrijd naar zijn/haar hand houdt. Het is 09:18 wanneer de aftrap wordt genomen en we zitten gelijk weer op de juiste helft. Seppe mag helpen scoren en zus Imara houdt in haar eentje knap de verdediging onder controle. Ook na de limonade zijn onze voetbalsterren het scoren niet verleerd en scoort om 09:24 Luc alweer.

Het gaat super goed, maar zijn we nu toch niet een beetje te arrogant bezig met zo’n leeg doel? SSS blijft ondanks 0-5 achterstand nog steeds met de kopjes omhoog de bal afpakken met het doel om er ook minstens 1 te scoren.

Ja hoor, daar komt toch ineens weer een aanval van onze tegenstanders en onze vliegende keep staat ongeveer bij de middenlijn….. Gelukkig, niks aan het handje, de bal wordt weer gauw terug in bezit genomen door onze oranje kornuiten. Zou dit kunnen uitlopen tot weer een doelpunt?

Nee, ook SSS krijgt de bal weer terug te pakken en stevent op broer en zus Legierse af die samen leuk staan te verdedigen en de bal naar voren schieten richting Miryanne en Toby die samen voor het doel komen te staan. Miryanne heeft de bal en tikt de bal door naar Toby die uiteindelijk de bal om 09:32 weer netjes het doel in weet te krijgen en hiermee de 0-6 waarmaakt.

Miryanne, die normaal onze rots in de branding van de verdediging is biedt zich nu als een echte spits goed aan bij het doel en doet ook nog een poging om te scoren, maar de keepster weet de bal uit haar doel te houden. Totdat Kyano om 09:34 met bal voor het doel komt te staan en deze er hard en strak inschiet en hiermee zorgt voor een 0-7 eindresultaat.

Zoals gebruikelijk sluiten we af met penalty’s en kijken we terug op een succesvolle laatste uit-wedstrijd van seizoen 2016-2017!

 

08-04-2017: DBF-Melissant 2-1 (1-0)

Na een rommelige week omtrent de was en wat de pot schaft is het gelukkig weer zaterdagochtend, tijd om te ballen. De tas met shirts was er, de hesjes waren er (onze tegenstander speelt namelijk  ook in het mooie oranje) de F1 had het goede voorbeeld gegeven om met 2-0 te winnen en zodoende de eerste punten binnen gehaald. Dus niets stond ons in de weg om meteen, klokslag 10 uur, te beginnen met vlammen. Om 10:10 was de stand nog steeds 0-0, niet omdat de wedstrijd gelijk op ging, of dat er kansen over en weer werden gemist, nee, we hadden nog geen scheidsrechter. Ik dacht dit is mijn kans om het verslag naar een ander level te tillen, een soort van helikopterview toepassen. Samen met de acteurs op 1 veld staan, bloed, zweet en tranen van dichtbij meemaken, de sfeer (en zweet) opsnuiven. Hup de stoute schoenen aan (achteraf beter voetbalschoenen kunnen doen) en pak zo’n kans uit duizenden. Zo gezegd zo gedaan.

Na de toss (raden in welke hand het fluitje zit) mocht DBF aftrappen. Het begin was mooi in evenwicht, dit gold eigenlijk voor de hele wedstrijd. Zonder echte hoogte- en dieptepunten kabbelde de wedstrijd richting rust. Dit moest nog even gecheckt worden bij trainer Eric, “hoelang voetballen ze ook alweer?, 20 minuten?”. Na een bevestigd knikje kon ik met een gerust hart fluiten voor de rust……dacht ik tenminste. Dat fluitje kwam er wel, maar gelukkig niet voor de rust, er moest eerst nog afgetrapt worden. DBF kwam namelijk op voorsprong, na een kleine solo verloor Kyano de bal maar zette hierna goed door, pakte de bal weer keurig af en schoot deze strak in het hoekje. Met een 1-0 voorsprong werd de rust bereikt.

In de 2e helft was het een slordig DBF die Melissant terug in de wedstrijd lieten komen, na een aantal minuten van druk op het doel van keeper Tobi, viel dan toch terecht de 1-1. DBF had het lastig in deze beginfase van de 2e helft, met kunst en vliegwerk werd het gelijkspel met man en macht verdedigd. Nadat er wat wisselingen werden toegepast door de trainers ging het weer wat beter lopen met onze DBF brigade. Je zag ook dat de tegenstander iets wat moe begon te worden, DBF maakte daar goed gebruik van door continu te blijven jagen op elke bal. Zou het dan toch nog onze kant opvallen? Zeker wel, Mila scoorde de 2-1 na goed collectief jaagwerk van onze jongens en meisjes. Melissant zette hierna nog een slotoffensief in maar gelukkig voor alles en iedereen die op deze zonnige morgen onze kinderen kwam aanmoedigen, bleef het 2-1 voor DBF.

Zoals hierboven te lezen was het een gelijk opgaande en sportieve wedstrijd. Complimenten dan ook naar de begeleiding van onze tegenstander voor het positieve coachen langs de lijn. Volgende week staat er een vroege uitwedstrijd tegen SSS op het programma. Namens de gehele redactie wens ik een ieder, een mooi en zonnig weekend toe.

 

01-04-17: OVV .Oostvoorne – DBF JO9-2

Daar staan we dan weer om 07:30 bij Hetty’s  en niet om zo vroeg al een patatje te eten.

Nee, nee, we moeten gewoon zo vroeg weer het bed uit en het eiland af om een potje te gaan voetballen. Alle voetbalschoenen zijn mee! Alleen ontbreken de keepershandschoen dit x, want die liggen nog in de wastas bij Familie de Waal thuis. Gelukkig had iedereen zijn/haar tenue al thuis aangetroken, zodat we niet nog vroeger uit de veren hoefden.

Daar aangekomen moesten we even zoeken naar de kleedkamers, want waar waren de kamers van de ontbrekende nummers op de bordjes? Uiteindelijk het betreffende bordje en kleedkamers toch gevonden en was iedereen zo klaar om het veld op te gaan.

Oostvoorne zette DBF gelijk flink onder druk en verraste onze achterhoede Miryanne en Seppe die nog even wakker moesten worden al snel. Ook Toby die weer stoer in het doel stond liet zich verrassen, maar dan vooral door de grootte van zijn tegenstander die de bal in de eerste 5 minuten al in ons net ramde.

De trainers roepen vanaf de zijlijn iedereen wakker waarna DBF zich herpakte en liet zien dat ze toch ook echt als een team kunnen spelen en elkaar helpen. Zo stak Luc gelijk demonstratief zijn hand in de lucht toen Kyano op de grond lag en daarna ook de bal netjes mee kreeg.

Er kwamen nog wat kansen, waaronder een mooie kans voor Kyano. Helaas werd deze nog voor hij kon uithalen weggemaaid. Luc onze cornerspecialist kreeg zeker wel 7 x de kans om de bal voor het doel te schieten naar o.a. Mila, Thijmen en Imara die met hun handen in de lucht klaar stonden, maar de bal er niet in kregen. De bal was veel op de helft van Oostvoorne te vinden, maar het afmaken viel niet mee. Een paar seconden voor rust lukt het dan eindelijk Luc om vanuit een counter de 1-1 te scoren, een doe de dep dep dep waardig doelpunt die hard nodig was!

Bij aanvang van  2e helft staat DBF weer behoorlijk onder druk van de tegenpartij, maar weet toch  weer hier aardig uit te komen en wat kansen te creëren.

Thijmen, Naomi en Imara wisten nog een paar x de bal bij onze aanvallers Kyano, Mila en Luc te krijgen. Mila kwam nog een paar x dicht bij het doel en werd zelfs nog een x bijna ge-sandwich-ed door 2 verdedigers en keeper.  Kyano had nog een hard schot op het doel, maar deze vloog over.

De aanvallers, middenvelders, verdediging en keeper van DBF streden hard, maar kregen het niet voor elkaar om de kansen te benutten en lukte het ook niet om alle aanvallen van de tegenpartij te stoppen. Oostvoorne lukte dit beter, wat resulteerde tot een eindresultaat van 3-1 voor de thuisploeg.

Toch wel teleurgesteld ging DBF weer de kleedkamer in, maar gelukkig kon er ook nog flink gelachen worden om een papegaai die op 1 April in de kleedkamer durfde te komen, veters die niet vast zaten bij schoenen met klittenband en shampoo die nog bij kinderen in de haren zaten die al wel helemaal waren uitgespoeld, of misschien toch niet bij iedereen?

In ieder geval, ondanks de verloren wedstrijden zit de lol binnen het team er toch goed in. Wat toch ook een heel mooi resultaat is!

De spelertjes zijn door de trainers al gewaarschuwd dat een dinsdag fanatiek getraind gaat worden op de onnodige foutjes van vandaag, dus ben benieuwd wat dat met zich meebrengt de aankomende wedstrijd tegen Melissant. We gaan voor 3 punten, maar we zullen zien!

 

25-03-17: DBF-Vlotbrug 6-0 (3-0),

Na een welverdiende verlofperiode van 2 weken is het weer hoog tijd om de spreekwoordelijke pen ter hand te nemen. Niet dat het noodzakelijk was want de vervanging was van een dusdanig niveau dat de druk op dit verslag met elke tik toeneemt. Maar zoals ook bij de jongsten onder ons begint de stand op 0-0 en we zien later wel wat het geworden is.

Na een vrij rustige week op de altijd zo informatieve groepsapp kwamen dan toch enkele berichten binnen die de aandacht verdienen. Mila die van de week aardig in de kreukels thuiskwam is gelukkig fit verklaard door de medische staf en zal vandaag gewoon spelen. Thijmen met een H zal vandaag eerst een beetje kruit gaan verschieten bij de F1 maar we verwachten dat het bij een beetje blijft zodat hij bij kon ons weer kan gaan knallen. Tot zo ver het rondje persberichten.

Waar de meesten Nederlanders al met hun gedachte bij het kleine oranje zitten die vanavond moeten spelen (ik voorspel een 2-0 overwinning voor Bulgarije) was een selectief gezelschap vanmorgen getuige van het grote oranje. En die zagen een wedstrijd die de eerste minuten vooral op het middenveld zich afspeelde. Waar het Oranje van vanavond waarschijnlijk op een achterstand komt na een paar minuten gebeurde dit vanmorgen zeker niet. Luc jaagde na een afgeslagen aanval goed door, veroverde de bal en schoot deze diagonaal in de lange hoek. 1-0 DBF. Dit is zo’n doelpunt die je nog vaker moet terugkijken, gelukkig is de vader van Luc, Ramon,  onze cameraman/regisseur dus dat zit wel goed…………………..toch? Wie denkt dat de Oranjehemden het rustiger aan gingen doen komt bedrogen uit, na goed positiespel van 1/2tjes en 1/3tjes kwam de bal bij Kyano en hij schoot de bal droog in het hoekje. 2-0. Kyano had bijna de 3-0 op zijn slof waar het niet dat de keeper een even goede redding produceerde. Dat onze welpen er zin in hadden vandaag mag duidelijk zijn, of het nu kwam door het mooie weer, de vele toeschouwers, de toegestroomde pers of de scouts van BVO’s (Betaald Voetbal Organisatie) we zullen het niet weten, maar onze kanjers vlogen over het veld. Er gaan zelf verhalen dat de heer D. Blind in de bosjes stond te kijken om misschien wel de allerjongste debutant allertijden op te roepen. Persoonlijk geloof ik die verhalen niet, ik geloof zelfs niet dat hij een jongen, die bij Ajax vaker op maandag met jong Ajax meedoet dan in de eredivisie mee huppelt,  van 17 laat debuteren maar we zullen het vanavond zien.

Terug naar onze jongens en meisjes weer. De 3-0 leek een kwestie van tijd en die kwam er ook in de persoon van Mila, ze jaagde wederom goed door op onze tegenstander, pakte de bal af en schoot deze netjes in de korte hoek. Het kon voor rust zelfs 4-0 staan, Imara had een mooie solo in de benen maar helaas voor haar en DBF was er net een verdediger die er een stokje voor stak. Zodoende werd er een ruststand van 3-0 bereikt.

Na de siroop en chocolade koekjes werd de wedstrijd hervat en hoe….. Natuurlijk hameren onze trainers erop dat de spelers vrij moeten lopen en dat we de ballen moeten overtikken maar wat doe je als je een corner krijgt en niemand staat er vrij??? Nou Luc weet het antwoord, gewoon tegen de paal schieten, zodoende de bal terug in de voeten krijgen en deze snoeihard binnen schieten, 4-0. Maar hopen dat deze wel is vastgelegd op film. Dat Luc vanmorgen “on a roll “ was bleek wel uit het feit dat hij zijn hattrick volmaakte met de 5-0 op het bord te zetten.

De spanningen werden zelfs bij deze tussenstand te hoog voor sommigen. Zo ging Seppe achter het doel plassen (voordeel van een jongetje) en moet Imara helaas het hele 1e veld overlopen om bij een wc te komen. Dit is weer een minpuntje richting de ouders, laat je kinderen voor de wedstrijd plassen………………..oh laat maar. Kan de beste overkomen.

Uit een corner van Mila werd de 6-0 gemaakt door Thijmen, hij had dus toch nog wat kruit bewaard voor ons. Wie dit verslag leest denk waarschijnlijk waren er geen kansen voor de tegenstander, nee eigenlijk niet. Onze keeper Tobi had niets te doen vandaag en ging zelfs meevoetballen de laatste 5 minuten. Miryanne had de boel als enigste verdediger prima onder controle en Naomi hield als controleur het gehele elftal bij elkaar. Al met al weer een mooie teampre

 

18-03-17: DJS-DBF

Vandaag kwamen we een oude bekende tegen, DJS was namelijk al 2x onze tegenstander dit seizoen. De 1e keer was voor de competitie, de uitslag en dergelijke is me eerlijk gezegd ontschoten (nou ja “eerlijk”). In ieder geval niet de moeite waard om te vermelden. De 2e keer was vriendschappelijk, weliswaar tegen een iets andere tegenstander maar wel met dezelfde clubnaam. Deze wedstrijd werd na een goede 1e helft nipt verloren, we zijn dus gewaarschuwd deze morgen.

Na een rommelige week, waarin we een aantal zieken hadden en waar 1 van de trainers voorkeur gaf om bij een Hagenees en bij een Brabander te gaan kijken i.p.v. training te geven op donderdag.

-De andere trainer de zaterdag overslaat omdat hij bij een ander team aanwezig moet zijn.

-De reservetrainer eerst niet en uiteindelijk gelukkig wel op tijd was, om de achterhoede te coördineren.

-De cameraman die pas de 2e helft erbij kon zijn en daarom zijn taken had gedelegeerd aan zijn flitsende vrouw.

-De vaste verslaggever, na wel alvast een beginnetje te hebben getikt het voor de 2e X op een rij liet afweten en ik (zijn vrouw) nu iets leuks over de wedstrijd probeer te tikken…..

Stonden gelukkig toch alle spelers van DBF SJO9-2 weer opgeknapt op het veld én was er een heugelijk feit te vieren! Namelijk de verjaardag van Naomi. Namens de gehele technische staf (zo willen ze graag genoemd worden), spelers en ouders wensen we Naomi een gezellige verjaardag toe en nog bedankt voor de traktaties.

In tegenstelling tot de eerste competitiewedstrijd tegen DJS gaf DBF goed tegenstand en had zelfs al in het begin van de wedstrijd een kans gecreëerd. Deze poging werd helaas gemist, maar gaf iedereen wel een lekkere boost om niet meteen na de 1-0 die DJS maakte de kopjes te laten hangen. Nee, in plaats daarvan ging iedereen volop aan de bak en met succes! Het werd 1-1 door een prachtig doelpunt van Luc. Helaas herpakte ook DJS zich weer en nam zich er het voordeel mee dat het met zo’n tegenwind voor de achterhoede niet meeviel om de bal door de lucht naar voren te krijgen en scoorde de 2-1 nog voor rust.

De 2e helft had ik een gesprek met een moeder van onze tegenstander, waarvan ik het compliment mocht ontvangen dat onze kanjers in de rust besproken waren om het feit dat ze zo goed vooruit waren gegaan t.o.v. het vorige duel tegen hen. Hoe tof is dat!

Samen stonden we naar de bal te kijken die weer van de ene helft naar de andere helft ging met best wel wat kansjes voor beide partijen. Uiteindelijk was het weer DJS die scoorde en het daarmee op een 3-1 achterstand kwam. Vervolgens werd de bal achter een paar keer goed weggemaaid door o.a. Miryanne, Tijmen en Kyano en wanneer dit niet altijd lukte was gelukkig Toby daar om de bal op te vangen en weer naar voren te gooien of schieten, waar onze meiden Naomi en Imara de bal naar voren buffelden en ook Mila een kans kon benutten en nog een doelpunt maakte voor DBF!

Oooh wat spannend het is nu 3-2 zouden we er toch nog een gelijk spel uit kunnen halen of zelfs nog  kunnen winnen!?! Seppe kwam nog met een counter dicht bij het doel, maar werd op het laatste moment nog tegengehouden door het zoontje van de vrouw waarmee ik stond te praten.

Helaas! Ondank dat er  werd gestreden en geknokt om de bal werd het uiteindelijk zelfs nog 5-2 voor De Jonge Spartaan.

Ten slotte nog de penalty’s, hierbij blonk DBF uit met mooie, strakke en harde ballen waarbij de keepster kansloos was en wij met blije gezichten en opgeheven hoofden de kleedkamer in gingen om vervolgens weer terug te keren naar het oosten van Flakkee.

Volgende week thuis (op FIOS-terrein) tegen Vlotbrug, waar wij onze 1e overwinning van het seizoen 2016/2017 behaalden. Zou het weer lukken?!?

We zullen het zien en mocht je er niet bij kunnen zijn om het team aan te moedigen en de wedstrijd live te volgen?

Kijk dan weer op de site voor een nieuw verslag, tot volgende week!

 

11-03- 2017:     Jo9-2 uit tegen Brielle

Het is weer zaterdagochtend en de wekker gaat al vroeg!

Om 07:30 staat iedereen netjes startklaar op de carpool bij Schaapsweg.

Sommigen (ondanks alle goede voornemens) nog met de boterham in de hand in auto,maar met vol enthousiasme gaan we op weg naar Brielle. Hier konden onze F2 spelers hun skills uittesten op een kunstgrasveld voor pupillen. Kyano en Imara kwamen er al snel achter dat slidings maken op dit veld niet zo’n succes is en best zeer doet. Jammer, want de kids hadden deze donderdag (tot groot genoegen van de wasmoeders) nog wel zo goed geoefend op het Flakkeese blubberveld.Helaas moesten we vandaag op pad zonder onze sterspelers Naomi en Toby, maar soms gebeurt dat zo. We hadden in ieder geval zo 8 tegen 8 kunnen spelen, want Brielle had zoveel wissels dat ze per ongeluk met 8 van start wilden gaan. Na even snel natellen door de scheidsrechter en trainer van Brielle werd het snel gewijzigd in een partij van 7 tegen 7.

DBF had vandaag met recht oranje aan, want ze hebben gevochten als leeuwen en hadden zeker geen pantoffels aan.  Iedereen weet al aardig zijn positie in het veld, echt wat een verschil met de eerste wedstrijden van deze competitie! Goed werk, trainers!

Tegen de verwachtingen in (want we hebben het hier wel over Brielle, de nummer 1 in de poule) was het na een kwartier nog altijd 0-0! Helaas nadat we dit trots naar het thuisfront hadden ge-appt kwam al snel de 1-0 achterstand en kreeg de tegenpartij vleugels waardoor de druk lang hoog bleef in onze achterhoede wat tot nog een tegendoelpunt leidde en nog wel een heel vervelende ook. Onze hard vechtende Kyano gaf de bal een mooie harde poeier weg van zijn tegenstander, maar in plaats van over de achterlijn zoals bedoeld, belandde de bal over onze doellijn en was onze keeper Seppe kansloos.

Na nog ongeveer 10 minuten de bal heen en weer te hebben zien gaan. Veel opbouwend en meelevend geroep van de trainers en alle ouders aan de kant floot de scheidsrechter voor rust. De trainers gingen met onze pupillen de kleedkamer in om ze moed in te praten en wij ouders naar boven om de keeltjes te smeren.

Sneller als gedacht zagen we ineens onze kornuiten al weer richting veld gaan, dus thee en koffie in het keeltje en snel erachteraan. Nog voordat wij ouders bij het veld zijn aangekomen blijkt het al 3-0 te zijn en ligt de bal al weer op de middenstip. Volgens onze cameraman is het nog steeds 2-0, want hij heeft niks vast kunnen leggen (hihi).Terwijl er aan de kant nog wordt gekletst over hoe snel de tegenpartij deze bal in ons doel had weten te krijgen wordt er al weer fanatiek gevoetbald. De bal schiet weer heen en weer en heel DBF gaat er weer voor. Zo gebeurde het dat iemand van ons eruit werd gelopen, mede omdat wij over het algemeen kortere beentjes hebben als de tegenpartij maar dat deze persoon dan nog niet zo maar bij het doel was want dan stond er al weer een nieuw oranje poppetje netjes rugdekking te geven.

Ondanks alles werd het 5-1 voor Brielle en gingen we toch weer met 0 punten naar huis.

Nu ik het verslag nalees zie ik dat alleen Seppe en Kyano hierboven worden genoemd.

Zoals eerder aangegeven stonden zij er zeker niet alleen voor.

Daarom de hoogtepunten van de andere spelers van vandaag ook nog even op een rij gezet:

  • Onze Mila die normaal gesproken zonder twijfel rechts benig is, op le moment suprême uitprobeert of ze misschien ook wel 2 benig is en hierdoor toch net niet de bal in het doel krijgt.
  • Tijmen die al bukkend een mooie kopbal met zijn achterhoofd de bal wegkopt van het doel (zie tekening Imara).
  • Imara die weer als een buffel de bal afpakt in een kluitje spelers en deze de ruimte inschiet naar onze spitsen.
  • Miryanne die gelukkig weer was opgeknapt en het spelletje achterin steeds beter snapt en met uittrappen netjes over haar schouder kijkt of er toch stiekem geen tegenstander is die zich achter haar verstopt om de bal af te wachten en in doel te schieten
  • Luc, die een zo’n prachtige corner nam waardoor de verdediger van Brielle perplexed de bal in eigen doel schoot

04-03-2017: Herkingen/NTVV-DBF 4-4 (3-2)            

Wie weet hoe de eerste confrontatie afliep tegen deze tegenstander………….nou ik weet het nog goed hoor. Het was een koude morgen in December, Zuid-Oosten wind, windkracht 4 op sportpark “het Kruus”. We verloren met 0-1 door een eigen doelpunt. Een zure nederlaag gezien het feit dat deze wedstrijd eigenlijk geen winnaar verdiende.

De voortekenen zagen er prima uit voor de jongens en meisjes van onze DBF brigade, behalve dan dat we het deze wedstrijd zonder Tobi moesten stellen. Zelfs de weergoden waren ons gunstig gezind, waar ze netjes in Camp Nou voor de wedstrijd verplicht het veld moeten natmaken zodat de bal beter rolt gebeurde dit bij ons door een buitje vroeg voor de aftrap. Ik hoor de hersenen kraken terwijl ik dit verslag typ, dus een kleine toelichting is wel op zijn plaats. Camp Nou is niet de locatie waar Utopia zich afspeelt, nee het is het stadion van Barcelona. Dat de bal deed rollen in begin van de wedstrijd was wel zeker.

Na het beginsignaal van de scheidsrechter was het DBF wat de klok slaat, in de 2e minuut kwamen we al op voorsprong, na een een-tweetje tussen Tijmen en Luc kwam de bal bij Kyano, hij twijfelde geen moment en met een droge schuiver nam DBF brutaal de voorsprong.  Wie denkt dat DBF daarna de Feyenoord tactiek ging toepassen (wat vrij logisch is met deze 2 trainers) heeft het mis. Niet achteruit lopen, tijd rekken, blessures acteren en op de counter loeren. NEE, vol doorgaan en op zoek naar de 2e treffer. Lang hoefden we daarop niet te wachten want een minuut later lag de 0-2 in het mandje. Een corner van Luc werd door een verdediger in het eigen doel verwerkt. (is dat nog eens payback, zie eerste alinea). Zo, de papa’s en mama’s gingen er eens lekker voor zitten, sommige namen dit iets te letterlijk door plaats te nemen in de dug-out. In minuut 5 dan toch al de aansluitingstreffer van de gastheren, donkere wolken pakten zich al samen boven de polder en gelijk werden de weerapp’s tevoorschijn getoverd, zou het dan toch mis gaan. Ondanks het harde werken van het gehele team en het fanatieke verdedigen van ons dames duo Miryanne en Imara gingen we toch met een 3-2 achterstand de rust in.

Tijdens de rust staken niet alleen de trainers en de voetballertjes de koppen bij elkaar. Ook de ouders gingen onder het genot van koffie en thee de eerste helft eens fijntjes analyseren. De slotconclusie was dan ook dat het gehele team keihard zijn en haar best deed en dat we vandaag een tegenstander troffen waar we lekker aan gewaagd zijn. Helaas hadden de weerapp’s gelijk en dat betekende dat de wind niet ging draaien, windje tegen dus de 2e helft. Dat onze voetballertjes daar prima mee om konden gaan bleek wel uit het feit dat er met grote overtuiging op zoek werd gegaan naar de gelijkmaker. Dat deze tot stand kwam door weer een eigen doelpunt mocht de pret niet drukken. Na een goede combinatie tussen broer en zus Schouten (Tijmen en Naomi) kwam de bal bij Kyano, die stuurde Mila de diepte in maar haar schot ging net naast……konden we dan hier zelfs aanspraak maken op de overwinning??? Deze luchtbel werd plotseling uit de lucht geschoten door een prachtige vrije trap van de tegenstander. Van een meter of 15 werd de bal stijf in de kruising geschoten, keeper Seppe (die voor rust een aantal goede reddingen had) was kansloos. 4-3 achter en nog maar een paar minuten op de klok, gingen we dan toch weer verliezen van een gelijkwaardige tegenstander…………De papa’s en mama’s waren er bang voor, gelukkig voor ons deelden onze kinderen deze gedachte niet. Met een allerlaatste krachtinspanning ging alles en iedereen naar voren, dit offensief resulteerde in de gelijkmaker van Mila. Nadat de rook was opgetrokken, de feestneuzen waren opgezet, polonaise al ingezet, champagne flessen al waren opengetrokken kwam dan toch die keiharde dreun. De scheidsrechter had gefloten voor een overtreding op Kyano (wat overigens heel normaal is bij pupillen, is om niet het voordeel te geven maar gelijk de boel af te fluiten). Zuur voor alles en iedereen die onze DBF brigade steunt en toejuicht maar een juiste beslissing van de scheidsrechter in dit geval. Maar wat nog volgde was natuurlijk de vrije trap, zou het dan toch nog kunnen, een mooie vrije trap maar een eveneens mooie redding zorgden ervoor dat de stand nog gehandhaafd bleef. De tijd ging echt dringen voor onze jongens en meisjes, gelukkig had de hardwerkende Kyano nog een mooie actie in huis. Hij flitste langs de zijkant langs een paar verdedigers en knalde de bal hard en laag in het doel, 4-4.

Al met al een leuke pot voetbal die zoals dat heet geen winnaar verdiende en dan ook niet kreeg in dit geval. Hard gewerkt en leuk gevoetbald is al een prima resultaat op zich, tel daar bij op het verdiende punt dan heb je een leuke ochtend achter de rug.

 

18-02-2017: DBF-DBGC 0-0

Tijdens de wekelijkse evaluatie (lees: een hoop nietszeggende maar amusante woordenwisseling op de groepsapp) kwam naar voren dat dit toch wel de wedstrijd van het seizoen zou worden. Uit werd er knap met 1-1 gespeeld dus het was “noodzaak” om zeker niet te verliezen. De voortekenen van deze derby spraken zeker niet in ons voordeel, zo werd er maandag vriendschappelijk gevoetbald uit tegen DJS, gingen we met een 1-3 de rust in maar werd er toch met 4-3 verloren. De vrijdagavond voor matchday werd opgeschrikt door het feit dat Miryanne deze wedstrijd wel eens zou kunnen missen doordat de communicatie tussen ouder en kind die dag niet optimaal verliep. Gelukkig bleef het bij schrikken en konden we deze morgen gewoon met ons 9tal aan de wedstrijd beginnen. Nou ja, beginnen? De aanvang verliep ook al niet soepel zo moest er later worden gestart omdat bij onze voorwedstrijd de uitpartij met een klapband langs de kant weg kwam te staan. Het was zoizo een wonder dat de plaatselijke voetbalvereniging gevonden werd met die mist (het mag ook wel eens mee zitten). Wie nu denkt dat de gifbeker leeg is heeft het mis, als klap op de vuurpijl hadden Thijmen en Naomi hun voetbalschoenen vergeten. Na snel ingrijpen van papa René werd dit probleem na 10 minuten wedstrijd weer opgelost. Al met al geen beste voorbereiding zal ik maar zeggen. Tel daar bij op dat Mila ook eerst met de F1 mee moest doen nou dan weet je het wel voor vandaag…………………………..

Maar zoals gebruikelijk doen onze kids juist niet wat er verwacht wordt, ze waren vandaag in supervorm. Er werd keihard gewerkt door iedereen, prima overgespeeld en zelfs al had een zekere heer Ratelband gevraagd of ze over hete kolen wilden lopen dan hadden ze dat zeker gedaan. De eerste helft ging lekker gelijk op. Ondanks het sterke verdedigen van Thijmen/Miryanne en Imara kreeg DBGC wat kansen om de score te openen maar keeper Seppe was een betrouwbare sluippost deze helft. Zodoende werd de brilstand genoteerd als ruststand.

Na wat limonade/water/snoep/koek/ontbijtkoek/brood en wat je allemaal nog meer kan bedenken werd de 2e helft begonnen. Tobi had inmiddels de plaats onder de lat ingenomen en met een enkele redding (meer had hij namelijk niet te doen 2e helft) hield hij vakkundig de 0 deze ochtend. Mede door het box to box spel van Kyano (voor onze voetballeken onder ons: dit betekend dat Kyano overal te vinden was vandaag, verdediging, middenveld en voorhoede alles was bekend terrein voor hem) kreeg DBGC nauwelijks de kans om tot kans te komen. Wat ons dan eigenlijk restte vandaag was een doelpunt scoren, de kansjes waren er wel voor Naomi en Mila maar ook DBGC beschikte over een goede keeper en verdedigers deze mistige  morgen. Wat zeker nog de moeite waard is om te vermelden, is de solo van ons slangenmens Luc, vakkundig maneuvreerde hij langs een 3-tal tegenstanders alvorens hij hardhandig ten val werd gebracht. Al met al een terechte uitslag die geen verliezer verdiende.

Na het penalty en hand schudden ritueel ging iedereen weer zijn eigen weg om dit mooi gestarte weekend een prachtig vervolg te geven.

 

SJO D.B.F. – DJS 0-11

Na een lange winterstop (die volgens de weervoorspellingen weleens een vervolg kan krijgen), was het vandaag weer tijd om voor het echie de veters te gaan strikken. In deze competitieloze tijd hebben de jongens en meisjes niet stil gezeten, zo is er bijv. deelgenomen aan de Superleague met als hoogtepunt de prijsuitreiking en de bijbehorende playbackshow. Onze voetballertjes zijn helaas niet in de prijzen gevallen met het voetbalgedeelte maar met de playbackkunsten zat het meer dan goed. Puntje van kritiek is de matige opkomst van ons eigen team. Vandaag dus zoals gezegd het begin van de 2e seizoenshelft. De thuiswedstrijden op sportpark De Kruus zullen ingeruild worden voor wedstrijden op het complex van FIOS, en nee, ik ga dit keer er niets over zeggen. Ik heb als medisch advies meegekregen van de dokter dat ik op moest passen voor een te hoge (Oranje)bloeddruk. Tijdens de winterstop is er ook op transfer ebied weer het nodige gebeurt binnen ons team. Zo hebben we ondanks aanbiedingen van de KNVB ons trainersduo weten te behouden. Zelfs onze huisfotograaf Ramon is niet ingegaan op lucratieve aanbiedingen uit China. Jammer genoeg heeft onze Tijmen besloten om te stoppen met voetballen en zijn carrière op een ander sportgebied te gaan opbouwen. Wij als team wensen hem dan ook veel plezier en succes toe. Na zo’n lange inleiding zou je verwachten dat er een wedstrijdverslag volgt met vele hoogtepunten, kansen, emotie, ontroering, dieptepunten, verliezen, overwinningen, persoonlijke triomfen, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar helaas, het sterke collectief, werd vandaag iets te letterlijk genomen, we kwamen een paar stapjes tekort door iedereen. Gelukkig heeft iedereen recht op een mindere dag dus volgende week gaan we weer vlammen in het veld. Dan nu zoals gebruikelijk de hoogtepunten van de wedstrijd: SJO D.B.F. JO9-2 steunt “GO PINK voor Nancy” (zie fotopagina JO9-2), Dirk-Jan heeft zijn laminaatvloer gelegd en Isa is door naar badje 2. Dit “verslag” is natuurlijk met een heleboel knipoogjes geschreven. Volgende keer zullen er meer wedstrijd gerelateerde feiten benoemd worden. Vandaag was het iets minder maar dat maakt het plezier en enthousiasme van onze kanjers er niet minder om. We gaan gewoon op dezelfde leuke manier verder waar we gebleven waren.

OFB – SJO D.B.F. 7-1

Na een korte winterstop gaan onze voetbalhelden gelijk weer enthousiast aan de bak in een vriendschappelijke wedstrijd tegen OFB. Het is best koud en winderig, maar dat mocht de pret niet drukken. Iedereen was weer blij te kunnen voetballen. Beide teams kwamen om de beurt aan de bal, het begon allemaal heel gelijk op en super spannend. OFB scoorde als eerste, maar Imara wist met rugdekking van Kyano en Luc bij het doel van de tegenstanders te komen en er een 1-1 van te maken. Miryanne stond weer haar mannetje in de verdediging en wist samen met keeper Seppe een paar doelpunten te voorkomen. Helaas wist OFB toch de 2-1, 3-1 en de 4-1 voor rust te maken. De 2e helft kregen wij versterking van 2 spelertjes van OFB en zij hielpen goed mee. Thijmen nam de plaats in het doel over en bleek een keeper te zijn die niet bang is om mee te voetballen. Toby, onze eigen Plaetenaer kwam nog een x dicht bij het doel van zijn vriendjes en klasgenoten, maar kreeg de bal er ook net niet in. Naomi wist heel goed een doelpunt te voorkomen door de bal, die in de met rode sokken beklede voeten lag, een mooi tikkie naar buiten te geven. Waarna onze snelle Mila 4 kindertjes in rode shirts eruit liep en weer aan de overkant wist te komen. Een doelpunt zat er helaas niet meer in en OFB kwam weer terug in de aanval. Ondanks alle dappere pogingen en het enthousiaste volhouden van aanvallen en verdedigen floot de scheidsrechter af met een 7-1 winst voor thuisploeg OFB. Nog luidruchtiger als voor de wedstrijd zijn de kids van SJO D.B.F. onder de douche gesprongen om vervolgens weer terug te gaan naar hun huis en bed in Den Bommel, Ooltgensplaat en Achthuizen. Zaterdag gaan we in Achthuizen weer voor het echie een wedstrijd voetballen, wat met deze kanjers weer een interessante wedstrijd beloofd te worden. Tot dan!

SJO D.B.F. – SSS 4-0

Soms moet je door het stof en ook ondergetekende in dit geval dus hier komt tie. Rectificatie: in het vorige verslag noemde ik de kids troost i.p.v. kroost. Mijn excuus hiervoor, mochten er mensen schade hebben ondervonden van mijn vout!, dan hoor ik het graag en kunnen we zeker tot een oplossing komen. Dit geschreven hebbende, gaan we verder.

Ondanks de donkere dagen voor kerst, zagen we vandaag genoeg lichtpuntjes op en rond het voetbalveld, 9 om precies te zijn. Helaas moesten we het vandaag zonder Miryanne doen. SSS was vandaag onze tegenstander en volgens de kenners (Eric en Dirk-Jan) zou dit te doen moeten zijn. Heb ik dit van de week niet eerder gehoord???? O nee, dat speelde zich af in Leeuwarden. Dat de trainers het gelijk aan hun zijde hadden, bleek wel uit de uitslag van 4-0. DBF begon gelijk goed vanaf de aftrap. Er werd druk gezet op de tegenstander en de duels werden fel aangegaan. Dit resulteerde al in een vroege openingstreffer, Kyano kwam vrij voor het doel, twijfelde niet en knalde de bal hoog in het doel, een beter begin konden we ons niet voorstellen. Even later tekende de 2e grote kans zich aan, na een goede actie van Tijmen (veroverde gretig de bal) kwam Mila in balbezit en samen met Seppe gingen ze op doel af, helaas ging de inzet net naast. 5 tellen later slalomde Kyano door de verdediging van SSS, dit maakte hem misschien zo draaierig, dat het schot net niet de juiste richting meekreeg. Onze aanvallers van vandaag Mila en Luc kregen nog mogelijkheden om de score te verdubbelen, maar dat ging niet gebeuren voor de rust. Mochten er mensen zijn die denken dat SSS niet meevoetbalde, komen bedrogen uit. SSS kreeg op circa 10 meter van het doel een vrije trap mee. Wat volgde was een vlammend schot op doel, Toby (keeper 1e helft) keek deze vakkundig naast, 1 minuut later moest Toby wel aan de bak. Met een prachtige redding hield hij zijn doel schoon. Wie ook aan de bak moest was Naomi, met behalve voetballen was ze ook nog aan de judo vandaag, met een ippon won ze ook deze wedstrijd. Dit werd gevolgd door een welverdiende limonadepauze. De 2e helft begon wat tam van de kant van DBF, gelukkig bracht Kyano de verlossende 2-0 op het bord (u leest het goed, 2e helft is het scorebord aangezet). Met een hard schot precies in de hoek werd de wedstrijd in het slot gegooid. Dit gaf de jongens en meisjes van de DBF-brigade weer de spreekwoordelijke vleugels. Dat de groep meer en meer als collectief optreedt, blijkt wel uit het 3e doelpunt, nadat bijna het gehele elftal de bal had aangeraakt gaf Naomi het laatste tikje, 3-0. Aanvoerder Imara had vandaag de taak om samen met Thijmen de wacht achterin te houden. Dit was niet tegen dovemansoren gezegd. Het 2-tal hield zich prima staande tegen de aanvallende impulsen van SSS. Seppe (keeper 2e helft) had daarom niet veel te doen. De 4-0 werd gemaakt door Mila, nadat Luc in eerste instantie nog op de paal had geschoten, kwam de bal voor de voeten van Mila en met een bekeken schot was de 4-0 een feit. Nadat de penalty’s genomen en de handen geschud waren was het tijd voor het beloofde feestje in de kleedkamer. Er mocht namelijk op de tafel gedanst worden en dit werd met beide handen aangepakt. Wat voor vele papa’s en mama’s de mooiste tijd van het jaar is………………….nee, niet de kerst maar winterstop! Er wordt nog 1 keer getraind en in de vakantie een spelletjesdag georganiseerd, maar op zaterdag kan er ff uitgeslapen worden. Namens mij en de rest van de familie wens ik jullie alvast gezellige dagen en een mooi 2e helft van het seizoen (kan ook niet anders dan op dat mooie complex).

SJO D.B.F. – SJO Herkingen/NTVV 0-1

Na het gelijke spel vorige week tegen DBGC, wat overigens gevierd werd als een overwinning, stond vandaag de wedstrijd tegen Herkingen/NTVV op het programma. De bezoekers staan op een keurige 2e plaats, DBF daar in tegen staat in de onderste regionen maar voetbalt de laatste tijd keurig mee met de tegenstanders.

Ondanks het gure weer waren de ouders en grootouders weer massaal op komen dagen om hun troost aan te moedigen. DBF begon vandaag in de sterkste mogelijke opstelling, namelijk…..iedereen was aanwezig. Of het nu de nasleep van Sinterklaas was of de pre prikkels voor de kerst, DBF begon wat afwachtend aan de wedstrijd, maar na een minuut of 5 kwamen de kanjers lekker op gang. De wedstijd ging redelijk gelijk op, de bezoekers waren iets meer in balbezit maar tot echt grote kansen kwam het niet. Nadat de technische staf het systeem omgooide, we gingen van een verdedigend plan naar een kerstboom variant (hoe toepasselijk in december). Dit had gelijk het beoogde resultaat, DBF kwam beter in haar spel en kreeg zowaar een mooie kans om de score te openen. Mila veroverde de bal en liep prima door richting doel, helaas waren de krachten na zo’n lange run iets minder geworden waardoor het schot net geen doel trof. DBF gaf weinig tot geen kansen weg, 1 keer moest keeper Seppe in aktie komen op een hard schot van de tegenstander maar voor de rest stond ons centrale duo, Thijmen en Miryanne, als een huis. Ook op het middenveld werd weer ouderwets gebuffeld, gebeukt (en soms gekletst) door Naomi en Imara. Met de zogenaamde brilstand werd de rust bereikt. Wat er in limonadepauze is gezegd of gedaan door Eric en Dirk Jan zullen we (nog) niet weten maar het had wel degelijk een positief effect. DBF ging prima uit de startblokken, Tijmen maakt natuurlijk weer zijn kenmerkende, prima uitgevoerde slidings, Kyano en Luc waren weer over heel het veld te vinden. Helaas moest Tobi na goede eerste helft gespeeld te hebben de 2e helft laten schieten. Maar zoals zo vaak valt het doelpunt aan de andere kant, Herkingen/NTVV kwam op voorsprong door een eigen doelpunt van DBF. Onze jongens en meiden gingen nog wel op jacht naar de gelijkmaker maar deze viel helaas niet meer. Al met al een leuke pot voetbal en vooral genoten van de werklust en plezier wat deze groep uitstraalt. Natuurlijk zijn de ouders hier een belangrijke schakel in en die moesten nog de grootste strijd leveren na de wedstrijd namelijk de shirtjes op de juiste manier in de tas doen, nadat deze klus geklaard was ging ieder weer zijn eigen weg om dinsdag weer fris en fruitig op de training te verschijnen.