Nieuwsbrief SJO D.B.F. editie 3 – 2017

We zijn begonnen aan ons tweede seizoen als SJO!

In deze nieuwsbrief staan weer een aantal belangrijke punten.

Veranderingen in speelwijze JO-07 en JO-09

De wedstrijdvormen van de jongste jeugd zijn dit seizoen veranderd. De achterliggende gedachte is hierbij het vergroten van het speelplezier van de kinderen. Hieronder volgen de belangrijkste veranderingen:

JO-07

  •  4 tegen 4 : zonder keeper, spelbegeleider i.p.v. scheidsrechter, veldgrootte 30 x 20 meter

JO-09

  • 6 tegen 6: veldgrootte 42,5 x 30 meter, speeltijd 2 x 20 minuten, met een time-out na 10 minuten
  • er wordt competitie gespeeld, zonder bijhouden van standen. KNVB houdt wél de uitslagen bij voor de klasse indeling spelbegeleider i.p.v. scheidsrechter

Voor verdere informatie zie de links van de KNVB site onderaan deze nieuwsbrief (als de link niet werkt gaarne kopiëren/plakken in uw browser).

Bekerwedstrijden

Daar waar er vorig seizoen bij de bekerwedstrijden nog sprake was van een poule van maximaal 8 teams waarbij een team na de eerste ronde bekerwedstrijden op sterkte (klasse) werd ingedeeld, is dit dit jaar veranderd naar een poule van 3 tot 4 teams. Je speelt tegen elk team 1 keer; of thuis, of bij de tegenstander. De winnaars van de verschillende poules gaan door naar een volgende ronde. Daarbij geldt het knock—out principe: verliezen betekent uitgeschakeld. Uit die vervolgwedstrijden rolt ook altijd een winnaar. Is de stand aan het einde van de speeltijd gelijk, dan wordt de wedstrijd met strafschoppen beslist.

Vanaf 23 september begint de competitie. Elk team speelt in dezelfde klasse als bij de bekerwedstrijden. De hoogte van de klasse waar het team in speelt, is bepaald door de vereniging en niet door de KNVB. Tot de winterstop speelt elk team in de competitie I keer tegen elke tegenstander. Na de winterstop kan er (comform District Zuid) een nieuwe competitieindeling gevormd worden; deze wordt gebaseerd op sterkte. De teams met de meeste punten gaan een klasse hoger spelen, de teams met het laagste aantal punten gaan naar een lagere klasse en de middenmoot blijft in dezelfde klasse. Dit is echter nog niet helemaal zeker.

Flexibele winterstop

Voor aanstaande winter heeft de KNVB een flexibele winterstop ingesteld. Dit houdt in dat er een tijdsbestek van 6 weken is ingesteld om 4 competitiewedstrijden te spelen. In die 6 weken zijn de verenigingen vrij om in onderling overleg wedstrijden te verplaatsen. Komen de verenigingen daar niet uit, dan is het schema van de KNVB leidend. Deze periode loopt van 27 januari tot 4 maart 201 8. Mocht dit goed bevallen, dan wil de KNVB dit voortzetten in de komende jaren.

Grote Clubactie

Net als vorig jaar doen we mee met de Grote Clubactie. Dit is voor elke vereniging die meespeelt een hele leuke actie. Degene die een lot koopt maakt kans op leuke prijzen en bovendien krijgt de vereniging 80% van elke verkocht lot. Dit jaar krijgt elke speler 5 loten om te verkopen. De loten worden door de leider/trainer van elk team uitgedeeld. Een lot wordt voor €3,= verkocht; als alle loten zijn verkocht, moet €1 5,= bij de trainer/leider worden ingeleverd. Nieuw dit jaar is het ‘Superlot’. Een Superlot vertegenwoordigt 50 gewone loten en kost €1 De vereniging waar het lot van gekocht is, maakt kans op een het Grote Clubfeest t.w.v. Een Superlot kan worden gezien als een minisponsoring. Onze activiteitencommissie is druk bezig om een voetbalkamp voor alle spelers te organiseren en de opbrengsten van de Grote Clubactie leveren hier een grote bijdrage aan. Doe dus allemaal je uiterste best om die 5 loten te verkopen!!! Uiterste inleverdatum in de week van 8 tot 14 oktober. De trekking is op 1 3 december 201 7.

Activteitenbijdrage

Net als vorig seizoen vragen we weer een activiteitenbijdrage. Deze bijdrage wordt gebruikt om voor de spelers een leuke activiteit te organiseren. Vorig seizoen was elk team vrij om dit naar eigen idee te besteden; dit seizoen wil de activiteitencommissie heel graag een voetbalkamp organiseren waar deze bijdrage voor gebruikt wordt. Per seizoen vragen we aan elke speler een bedrag van €20=. Voor de winterstop €10= en na de winterstop €10=. De bijdrage lever je in bij de leider/trainer van het team waarin gespeeld wordt, waarna hij of zij het vervolgens bij de penningmeester inlevert.

Het gaat hier om een vrijwillige bijdrage; het is dus geen verplichting.

Wedstrijdtenues

Ze komen eraan, nieuwe wedstrijdtenues voor alle teams!!! We gaan heel herkenbaar in ‘Bommels’ blauw en ‘FIOS’ oranje spelen. Zodra alle tenues geleverd zijn, volgt er een gezamenlijk fotomoment. Tot die tijd spelen we nog in de tenues van het afgelopen seizoen.

De wedstrijdtenues worden per team gewassen. Dit wordt door de leider van het team gecoördineerd. Ouders wassen per toerbeurt alle tenues, of er moet een ouder zijn die wekelijks wil wassen. Er wordt hier door de vereniging geen geld voor betaald.

De trainingspakken en tassen vallen onder de eigen verantwoordelijkheid van de spelers. Nog niet ieder team heeft zowel een tas als een trainingspak, maar daar is onze sponsorcommissie druk mee bezig. Aan het eind van het seizoen moeten de pakken en tassen weer (in goede staat) worden ingeleverd.

Coachjassen

Al onze leiders en trainers zijn, sinds maandag 1 1 september, duidelijk herkenbaar in nieuwe coachjassen gestoken door 2L Financial Services B.V. uw partner op financieel(fiscaal gebied. Het bedrijf van Arwin Legierse, bestuurslid van SJO D.B.F. Arwin bedankt!

Bestuurswisseling

Afgelopen seizoen heeft Karen Verdonk haar functie binnen ons jeugdbestuur neergelegd. Stefan Baan heeft het stokje van haar overgenomen. Stefan is verantwoordelijk voor het regelen van de scheidsrechters voor de wedstrijden die bij HOS gespeeld worden. Johan van Dravik heeft plaats genomen in de toernooicommissie.

Sportieve groet,

Het jeugdbestuur van SJO D.B.F.

Link KNVB nieuwe spelvormen:
http://www.knvb.nl/assist/voetbaltechnisch/het-nieuwe-pupillenvoetbal/pilots/downloads

Link KNVB spelvorm 6 tegen 6:
http://www.knvb.nl/downloads/bestand/12343/flyer-spelvorm-6-tegen-6